REKLAMA
REKLAMA

Duże podwyżki cen żywności w województwie łódzkim

Autor: Dziennik Łódzki 23 września 2010 10:07

Duże podwyżki cen żywności w województwie łódzkim

Koszyk z ziemniakami, marchewką, cebulą, pomidorami, jabłkami i cytrynami (po kilogramie) oraz główką kapusty w sklepach województwa łódzkiego kosztuje średnio 26,48 zł. Rok temu za te same zakupy płaciliśmy średnio tylko 16,83 zł. W porównaniu z wrześniem 2009 r. ziemniaki są droższe o 44 proc., cytryny o 46 proc., cebula o 47 proc., a kapusta o 92 proc., ponad dwa razy droższe są pomidory (wzrost o 105 proc.) - podaje Dziennik Łódzki.

REKLAMA
Cena kilogramowego bochenka przekroczyła barierę 4 zł. Tak jest w czterech miastach powiatowych. Najwięcej na chleb wydają mieszkańcy Łowicza (4,60 zł), Łasku (4,40), Tomaszowa Mazowieckiego (4,33) i Radomska (4,17) - czytamy dalej.

Ceny masła poszybowały w górę o 21 proc., a żółtego sera o prawie 6 proc.

Jak podaje dziennik, wędliny i mięso najdroższe są w Łęczycy i Łodzi. Za pierś kurzą, łopatkę bez kości, wołowe z kością, kiełbasę śląską i polędwicę sopocką (po kilogramie) trzeba w tych miastach zapłacić odpowiednio 90,50 i 88,80 zł.

 


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12491

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA