Dyrektor Sokołowa: Latem zmienia się struktura spożycia mięsa i wędlin

Autor: portalspozywczy.pl 9 lipca 2009 14:04

Latem popyt na produkty mięsne nieco słabnie. Głównie jednak zmienia się jego struktura. Sprzedaje się więcej różnego rodzaju produktów grillowych i konserw - stwierdza Jerzy Majchrzak, dyrektor biura Sokołowa.

Zdaniem dyrektora biura Sokołowa, nie ulega wątpliwości, iż w 2009 roku na wybory mięsa i wędlin przez konsumentów w znaczącym stopniu wpływa kryzys gospodarczy. - Odczuwa się, że klienci szukają tańszych wyrobów - podkreśla Jerzy Majchrzak. - Jednocześnie w ostatnich miesiącach wyraźnie utrwala się wzrost zainteresowania zakupem wędlin plasterkowanych - dodaje.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10920

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane