Firmy spożywcze w dobrej kondycji finansowej

Autor: Dziennik Wschodni/Strefa Biznesu 5 stycznia 2011 09:59

Coraz mniej przedsiębiorców bankrutuje. Na Lubelszczyźnie, w ostatnich 12 miesiącach sądy ogłosiły o połowę mniej upadłości, niż w roku 2009. W lepszej kondycji jest przede wszystkim handel - informuje serwis Strefa Biznesu.

W sektorze spożywczym zanotowano spadek upadłości o 20 proc. Branża z roku na rok notuje wzrost produkcji. Nie wszyscy przedsiębiorcy z branży spożywczej mogą spać spokojnie. Według ekspertów, w trudnej sytuacji będą producenci wędlin i mięs. Powód to podwyżki VAT, przez co coraz więcej klientów będzie ograniczać zakupy i wybierać tańsze produkty.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10546

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane