Konsumenci wybierają przyprawione dania grillowe

Autor: dlahandlu.pl 10 czerwca 2010 11:24

Konsumenci wybierają przyprawione dania grillowe

Wśród mięs na grill cały czas najlepiej sprzedają się kiełbaski. Popularny jest także boczek i karkówka. - Z roku na rok rośnie też spożycie innych przekąsek, np. opiekanego mięsa drobiowego. W sezonie grillowym popyt na mięso drobiowe zdecydowanie wzrasta. Największym powodzeniem cieszą się drobne elementy kurczaka, takiej jak: skrzydełka, podudzie czy mięso fileta - mówi Jacek Lewicki, prezes Drosedu.

Rośnie również spożycie dań gotowych do przyrządzenia. - Styl życia, który uprawia w dzisiejszych czasach coraz więcej Polaków ewidentnie sprzyja zakupom produktów konfekcjonowanych od razu przyprawionych. Jako producenci dań z drobiu, z roku na rok zauważamy wzrost sprzedaży produktów przyprawionych gotowymi mieszankami - zauważa Jacek Lewicki.


Firma Drosed w sezonie 2010 rozszerzyła swoją ofertę grillową o marynaty czerwone z dodatkiem papryki oraz żółte z curry.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10873

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane