Lody bezmleczne kategorią z dużym potencjałem

www.portalspozywczy.pl 13 lipca 2016 12:05

Na rynku lodów w Polsce widać wzrost zainteresowania lodami bezmlecznymi, czyli powstałymi np. na bazie napojów roślinnych, takich jak mleko migdałowe bądź kokosowe. Warianty bezmleczne to ciekawa alternatywa dla polskich konsumentów, a zainteresowani nimi są nie tylko alergicy, ale też osoby dbające o zdrowie i urozmaiconą dietę.

- Z uwagi na rosnącą liczbę konsumentów, którzy wykazują zainteresowanie dietami roślinnymi, a także tymi, którzy po prostu chcą urozmaicić swoją dotychczasową dietę, istnieje potencjał do rozwijania pozycjonowania „bezmlecznego” na polskim rynku lodów – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Honorata Jarocka, analityk z firmy Mintel.

Z badań firmy Mintel wynika, że 78 proc. Polaków powyżej 16. roku życia zainteresowanych jest zakupem tego typu lodów.

Mintel podaje, że aż 51 proc. respondentów powyżej 16. roku życia deklaruje, że byłoby zainteresowanych zakupem właśnie takich wariantów bez mleka krowiego (np. na bazie mleka migdałowego lub kokosowego), jednakże nie byliby oni skłonni zapłacić więcej za takie produkty niż za regularne warianty.

Więcej na portalspozywczy.pl


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12313

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane