REKLAMA
REKLAMA

Na polskim grillu rządzi kiełbasa, karkówka i kaszanka

Autor: pr 20 kwietnia 2016 10:34

Podczas sezonu grillowego na ruszcie Polaków znajdzie się kiełbasa, która jest ulubioną potrawą grillową. Wybiera ją aż 30% badanych. Na drugim miejscu znalazła się marynowana karkówka (24%), oraz kaszanka (13%). Mniejszą popularnością cieszą się takie potrawy jak skrzydełka z kurczaka (10%), steki (9%), ryba (5%), warzywa (3%) - wynika z badania TNS Polska.

REKLAMA

A co nasi rodacy najchętniej spożywają jako dodatek do dań z grilla? W tym temacie zdecydowanie rządzi keczup, a zaraz za nim musztarda – oba produkty wybiera ponad 50% ankietowanych. Wśród dodatków znalazło się również pieczywo. W czasie majówki o 40 proc. wzrasta sprzedaż pieczywa do odpieku.

Każdego roku jedna czwarta Polaków zasiada nad rusztem dwa, do trzech razy w miesiącu, a niemal tyle samo osób raz w miesiącu.

 


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 4835

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA