REKLAMA
REKLAMA

Nabiał i drób popularne wśród konsumentów po 55. roku życia

Autor: Gazeta Wyborcza 3 marca 2010 12:00

Badania trendów żywieniowych Polaków, przeprowadzone przez firmę Ipsos w segmencie 55+ pokazały, że ta grupa wiekowa spożywa dużo nabiału (mleko, sery, twarogi, kefir, maślanka, jogurty) oraz mięsa (głównie drób). Warzywa i owoce traktowane są jak obowiązkowe wsparcie każdego posiłku. Seniorzy najczęściej kupują je na bazarach - podaje Gazeta Wyborcza.

REKLAMA
Inne produkty popularne wśród tej grupy konsumentów to: smalec, kasze, dżemy, herbaty owocowe i zioła (pokrzywa, dziurawiec, melisa). Segment 55+ to główny odbiorca Herbapolu.

WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12311

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA