Pamapol: Konsumenci zwrócą się ku konserwom drobiowym

www.portalspozywczy.pl 13 października 2016 17:02

Pamapol zamierza dalej inwestować w rozwój kategorii konserw i pasztetów. Robert Jankowski, prezes firmy, ocenia, że perspektywy rynkowe są dobre, a przyszłość wiąże się przede wszystkim z produktami opartymi na mięsie drobiowym.

- Przewidujemy, że wraz ze wzrostem świadomości zdrowotnej konsumentów, udział konserw i pasztetów drobiowych w rynku będzie sukcesywnie wzrastał. Mięso z drobiu stanowi bowiem ważny element piramidy żywieniowej. Rezygnacja z mięsa czerwonego na rzecz drobiowego w zbilansowanej diecie jest rekomendowana przez Światową Organizację Zdrowia (WHO), gdyż jest ono dużo mniej kaloryczne i lepiej przyswajalne przez nasz organizm. Dla porównania – wieprzowina zawiera 5 razy, a wołowina 2 razy więcej tłuszczu niż mięso drobiowe mówi Robert Jankowski, prezes Pamapolu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11381

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane