PARTNER PORTALU Partner portalu: Herosi Polskiej Przedsiębiorczości

Parówki jednym z najpopularniejszych produktów mięsnych

www.portalspozywczy.pl 31 października 2016 12:33

Jeszcze kilka lat temu parówki kojarzone były z produktami o niskiej jakości. Od tego czasu wiele się zmieniło i dzisiaj są jednym z najpopularniejszych produktów mięsnych. Grzegorz Rykaczewski, analityk agrobiznesu w BZ WBK wyjaśnia, co stoi za ich sukcesem.

- Parówki są jednym z najpopularniejszych produktów mięsnych, które konsumują Polacy. Jeszcze kilka lat temu były postrzegane jako asortyment gorszej jakości. Dziś te czasy już minęły. Problem wizerunkowy sprzed lat spowodował przejściowy kryzys na rynku ale był bodźcem do dużych zmian w ofercie produktowej jak i jakości parówek - zauważa Rykaczewski w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.

Podkreśla również, że obecnie producenci konkurują jakością, podkreślając np. zawartość mięsa w gotowym produkcie. Rykaczewski podkreśla, że Polacy są gotowi płacić więcej za lepszy jakościowo towar, a na sklepowych półkach co jakiś czas goszczą kolejne nowości. 

- Pojawiły się nowe linie produktowe, przeznaczone np. dla dzieci. Aby ułatwić konsumpcję parówek, zmianie uległy też opakowania. Dodatkowo oferta dużej części przetwórców wzbogaciła się o parówki z dodatkami, np. z serem - wymienia Rykaczewski.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9739

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 923188
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane