REKLAMA
REKLAMA

Pieczywo, wędliny i nabiał podstawą śniadania Polek

Autor: dlahandlu.pl 23 czerwca 2016 12:52

Z badania „Style śniadaniowe wśród Polek” wynika, że na stołach śniadaniowych respondentek królują kanapki z wędliną, a rzadziej owoce i warzywa. Choć wnioski płynące z raportu raczej nie ucieszą dietetyków, to eksperci kulinarni widzą na talerzach śniadaniowych Polek dużo miejsca dla nowych produktów.

REKLAMA

Badanie „Style śniadaniowe wśród Polek” przeprowadzone w kwietniu br. na zlecenie California Prune Board pokazało, z jakich produktów składają się polskie śniadania. Króluje pieczywo, wędliny, sery, jaja i mleko. Natomiast owoce i warzywa pojawiają się na talerzach śniadaniowych badanych stosunkowo rzadko – 27 proc. ankietowanych przyznaje, że każdego dnia na śniadanie jada surowe warzywa, a 19 proc. wskazuje surowe owoce. Jeszcze mniej ankietowanych przy pierwszym posiłku sięga po suszone owoce, 8 proc. przyznaje, że robi to regularnie, a kolejne 18 proc, że od czasu do czasu.

 


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13902

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA