Polacy coraz chętniej sięgają po makaron z pszenicy durum

www.portalspozywczy.pl 16 października 2014 11:52

Z badań przeprowadzonych na zlecenie Polskiej Izby Makaronu wynika, że makaron jest drugim co do popularności (po ziemniakach) dodatkiem przygotowywanych potraw.

- Coraz większym zainteresowaniem wśród Polaków cieszą się makarony, do produkcji których używa się wyłącznie pszenicy durum - pszenicy bogatej w białka, witaminy i minerały - mówi Anna Laskowska, Brand Manager w firmie Podravka.

We Włoszech za prawdziwy makaron uznawany jest właśnie produkt wytworzony wyłącznie z semoliny czyli pszenicy durum i wody. Semolina to mąka grubomielona o żółtej barwie, otrzymywana z pszenicy durum. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11144

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane