Polski rynek bakalii ma duży potencjał rozwoju

Autor: portalspozywczy.pl 5 maja 2011 15:39

Zdaniem Mariana Owerko, prezesa spółki Bakalland, na polskim rynku producenci bakalii nadal mają duże pole do popisu, bo cały czas spożycie bakalii w naszym kraju jest dużo niższe od tego na zachodzie Europy.

Rosnące ceny surowców nie pomagają branży bakaliowej. - Rynek rozwijał się w tempie ok. 10 proc. wzrostu zarówno ilościowo jak i wartościowo (wg Nielsena). Mam nadzieję, że mimo zawirowań surowcowych utrzyma swoja dynamikę - mówi Marian Owerko, prezes Bakallandu.

- Według Nielsena nasze udziały - marki Bakalland i Fresco - w rynku bakaliowym (bakalie i masy bakaliowe do ciast) wyniosły wartościowo 21,5 proc. - mówi Marian Owerko.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11144

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane