Rośnie rynek wyrobów tradycyjnych i regionalnych

Autor: portalspozywczy.pl 23 lutego 2011 12:22

Rośnie rynek wyrobów tradycyjnych i regionalnych

Zdaniem Janusza Rodziewicza obecna, prezesa Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP, koniunktura jest związana z chęcią powrotu, zwłaszcza starszego pokolenia, do tzw. smaków dzieciństwa.

- Z drugiej strony popularność tego typu wędlin wynika z rosnącej świadomości konsumenckiej - mówi prezes SRW RP. - W tym przypadku takich wyborów dokonują zwłaszcza młodzi, wyedukowani ludzie, bardzo często rodzice małych dzieci, którym chcą zapewnić pożywienie o najlepszych walorach jakościowych i smakowych - zaznacza.

To także ta grupa konsumentów oraz osoby cierpiące na różne schorzenia, wymagające specjalnej diety, są klientami sklepów oferujących ekożywność. - Sięgają oni także po produkty prozdrowotne. Tych konsumentów powoli i systematycznie przybywa - zauważa Rodziewicz.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11009

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane