Rośnie spożycie drobiu

Autor: ISB, Rzeczpospolita 22 lutego 2012 12:43

Spożycie drobiu wzrosło o 2,8 proc. do ok. 25,5 kg na osobę w 2011 r. Z kolei w tym roku może sięgnąć poziomu 26,0 kg, ocenia Krystyna Świetlik z Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ).

- Wzrostowi konsumpcji drobiu sprzyja fakt, że jest on i pozostanie nadal tańszy niż wieprzowina - powiedziała „Rzeczpospolitej" Świetlik. To właśnie ten rodzaj mięsa jest według niej narażony na spadek popularności w naszym kraju.
Podobał się artykuł? Podziel się!

IX EUROPEJSKI KONGRES GOSPODARCZY

10-12 maja 2017 • Katowice • Międzynarodowe Centrum Kongresowe i Spodek

  • MARTA 2012-03-13 14:11:39

    Tylko patrzeć , jak coś wymyślą ,aby i ceny drobiu poszybowały w górę w tym dziwnym kraju. To jakaś nowa moda odkąd cukier poszybował w górę .

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11336

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane