REKLAMA
REKLAMA

Rynek funkcjonalnych dodatków do żywności będzie intensywnie rósł

www.portalspozywczy.pl 27 lipca 2016 13:07

W kolejnych latach będziemy obserwować rosnące zainteresowanie produktami mającymi korzystny wpływ na zdrowie, które wspomagają min. walkę z chorobami cywilizacyjnymi - mówi w rozmowie z www.portalspozywczy.pl, Janusz Rubas, wiceprezes w firmie Ustronianka.

REKLAMA

W Polsce coraz więcej firm wykorzystuje dodatki funkcjonalne, aby podnieść wartość zdrowotną, a tym samym jakość swoich produktów. Takie dodatki można znaleźć niemal na każdej półce w sklepie spożywczym. Odpowiednio dobrane i nowoczesne składniki funkcjonalne pozwalają producentom na zredukowanie zawartości wielu obecnie niepożądanych składników, bez znaczącej zmiany w smaku bądź wyglądzie produktów. Istota dodatków funkcjonalnych jest tym większa, że wartość dodana jaką przy tym oferują związana z korzystnym działaniem na przykład na układ nerwowy, immunologiczny, czy trawienny, czyni produkt bardziej innowacyjnym i pożądanym przez współczesnego konsumenta. Również w branży rozlewniczej, aseptyczne produkty bogate w witaminy, czy wspomniany błonnik oraz naturalne wody wzbogacone magnezem, jodem, potasem, w związku z rosnącą świadomością konsumentów zdobywają coraz większy udział w rynku zastępując, w większości niezdrowe i proste produkty zawierające konserwanty i syntetyczne barwniki - wyjaśnia Janusz Rubas.

Całość na portalspozywczy.pl


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13514

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA