Rynek odchodzi od tradycyjnych przetworów mięsnych na rzecz dań typu convenience

www.portalspozywczy.pl 24 lutego 2016 09:55

Piotr Kulikowski, prezes Indykpolu, w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl zwraca uwagę na przeobrażenia obserwowane na rynku mięsa. Jak przyznaje coraz większym zainteresowaniem cieszą się dania typu convenience, a konsumenci większe znaczenie przywiązują do wysokiej jakości oraz bezpieczeństwa zdrowotnego produktów.

- Rynek stopniowo odchodzi od tradycyjnych przetworów mięsnych również robionych z mięsa drobiowego jak kiełbasy cienkie w kierunku dań typu convenience. Produkty drobiowe półprzetworzone cieszą się coraz większym zainteresowaniem klientów z uwagi na szczególną łatwość i szybkość przygotowania dań obiadowych. W dobie rosnącego tempa życie jest to istotne dla coraz większej grupy konsumentów - mówi Kulikowski w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.

Zdaniem prezesa Indykpolu oczekiwania konsumentów zmieniają się. Coraz większą uwagę przywiązują oni do wysokiej jakości, a także bezpieczeństwa zdrowotnego produktów drobiarskich.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10764

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane