Rynek serów pleśniowych zaczyna się kurczyć

Autor: Dziennik Gazeta Prawna 21 września 2011 09:36

Rynek serów pleśniowych zaczyna się kurczyć

W ciągu ostatnich 12 miesięcy Polacy kupili 8420 ton takich serów, o 3 proc. mniej niż rok wcześniej - pisze Dziennik Gazeta Prawna.

Spadki dotyczą głównie serów z białą pleśnią, do których należy 80 proc. rynku.

Sery pleśniowe mają w Polsce zaledwie 7 proc. udział w całym rynku serów. Dominują sery żółte, na drugim miejscu są sery białe.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11586

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane