Rynek słodyczy jest trudny i rozdrobniony

www.portalspozywczy.pl 19 września 2013 10:01

Nie da się ukryć, że rynek słodyczy jest trudny i rozdrobniony. Mamy wielu producentów, więc konkurencja jest coraz większa. Klient mając tak ogromny wybór staje się bardzo wymagający i oczekuje jak najwyższej jakości za jak najniższą cenę - ocenił w rozmowie z serwisem portalspożywczy.pl Marek Spuz vel Szpos, prezes Fabryki Cukierków "Pszczółka".

Prezes "Pszczółki" zwraca również uwagę na to, że ceny surowców w bieżącym roku są dosyć wysokie. - Chodzi głównie o cukier i kakao, ale to nie jedyna trudność, z jaką spotykają się producenci żywności. Dużym problemem są także wahania cen surowców w ciągu roku, które wynikają z sezonowości upraw poszczególnych roślin - zaznacza Spuz vel Szpos.

Fabryka Cukierków "Pszczółka" działa od 1952 roku. Produkuje ponad 40 rodzajów cukierków, jest jednym z największych w Polsce producentów karmelków twardych i nadziewanych. Firma zlokalizowana jest w Lublinie i działa pod nadzorem Krajowej Spółki Cukrowej.

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • s 2013-09-19 22:21:25

    text o wysokiej cenie cukru szefa firmy należącej do KSC wymiata. oto Polska właśnie...

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10467

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane