PARTNERZY PORTALU Partner portalu: City Board
REKLAMA
REKLAMA

Sokołów: Zawartość mięsa na poziomie 70-90 proc. jest już standardem w produkcji parówek

www.portalspozywczy.pl 10 listopada 2016 14:31

Na przestrzeni ostatnich lat obserwujemy wzrost udziału parówek premium. Ich wysoka jakość wynika z dużej zawartości mięsa oraz rodzaju użytego surowca, np. szynki, cielęciny czy drobiu. Ważne dla konsumenta stają się produkty prozdrowotne, tzn. z obniżoną zawartością tłuszczu, soli, wysoką zawartością białka, bez dodatku fosforanów, bez glutaminianu sodu. Zawartość mięsa na poziomie 70-90 proc. jest już standardem w produkcji parówek - podkreśla Mieczysław Walkowiak wiceprezes zarządu ds. Handlu i Marketingu Sokołów S.A.

REKLAMA

Wiceprezes Walkowiak przypomina, że parówki od wielu lat są jedną z najpopularniejszych wędlin wśród wszystkich grup odbiorców - dzieci, młodzieży, dorosłych i osób starszych. W świetle badań SMG/KRC produkty te kupuje 70 proc. Polaków. Aż 29 proc. badanych osób deklaruje, że spożywa parówki przynajmniej raz w tygodniu. Według szacunków branży w ciągu roku przeznaczamy na ich zakup około 3 mld zł. Stanowi to około 20 proc. całkowitych wydatków na zakup wędlin.

Całość na portalspozywczy.pl


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 15920

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA