PARTNERZY PORTALU Partner portalu: City Board
REKLAMA
REKLAMA

W okresie Wielkiego Postu wzrasta spożycie śledzi

Autor: Dziennik Bałtycki 18 lutego 2010 11:09

Polacy wciąż hołdują żywieniowym tradycjom przodków. W okresie postu poprzedzającego święta wielkanocne znacznie wzrasta spożycie śledzi. Przemysł spożywczy znacznie ułatwia przyrządzanie śledziowych przysmaków, oferując półprodukty (filety) i gotowe wyroby - podaje Dziennik Bałtycki.

REKLAMA
Eksperci zwracają również uwagę na zdrowotne walory diety rybnej. - Częste jedzenie ryb m.in. wpływa na ludzką skórę, wygładzając zmarszczki (bogactwo witamin A i E oraz kwasu wielonienasyconego omega-3, który powszechnie zalecany jest również przy zapobieganiu chorobom układu krwionośnego i nowotworom) oraz jest źródłem łatwo przyswajalnego białka - mówi Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 6884

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA