Według analityka BGŻ spożycie drobiu w Polsce może jeszcze wzrosnąć

Autor: portalspozywczy.pl 17 stycznia 2012 14:36

Według analityka BGŻ spożycie drobiu w Polsce może jeszcze wzrosnąć

Konsumpcja mięsa drobiowego w Polsce jest już wyższa niż przeciętnie w UE. Mimo to, wydaje się, że może jeszcze trochę wzrosnąć - mówi w wywiadzie dla serwisu portalspozywczy.pl Michał Koleśnikow, analityk Banku BGŻ.

- Uważam, że sektor mięsa drobiowego, szczególnie kurcząt, ma przed sobą dobrą przyszłość. Mięso drobiowe jest mięsem tanim, co ma szczególne znaczenie w warunkach spowolnienia gospodarczego lub recesji. Produkcja kurcząt wymaga niewielkiej ilości pasz, co przy ich wysokich cenach, ma również bardzo duże znaczenie. Produkcja jest również bardzo elastyczna i szybko reaguje na bardzo zmienną sytuację rynkową - dodaje Michał Koleśnikow .

Czytaj więcej w serwisie portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,95

  • Śr

    3,37

  • Min

    2,25

» Produkty » Sklepy » Regiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10912

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane