Wzrasta popyt na certyfikowaną żywność ekologiczną

www.portalspozywczy.pl 26 sierpnia 2016 11:24

Polacy coraz bardziej cenią zdrową żywność: naturalną, świeżą, z pewnego źródła, z certyfikatem i dobrej marki – to wynik badania zrealizowanego przez Ośrodek Ewaluacji, zatytułowanego „Kogo nęci zdrowie jedzenie” - informują przedstawiciele Stowarzyszenia Polska Ekologia.

Na certyfikowaną żywność zwraca uwagę już 34 proc. Polaków - informują eksperci Stowarzyszenia Polska Ekologia.

- Ekologiczne metody produkcji żywności przyczyniają się do ochrony zdrowia społeczeństwa, pozwalają zachować bioróżnorodność środowiska, zgodnie z hasłem: Euroliść symbolem najwyższej jakości produktu - informacją przedstawiciele Polskiej Ekologii.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10803

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane