Ambra wierzy w rynek cydru i inwestuje w nowy produkt

Autor: dlahandlu.pl 27 kwietnia 2017 09:59

AMBRA S.A. zainwestowała w produkcję nowego cydru: Cydru Lubelskiego Niefiltrowanego. To propozycja dla konsumentów, którzy doceniają unikalny smak produktów regionalnych. - Wierzymy, że dzięki temu rynek cydru otrzyma świeży impuls do wzrostu - mówi prezes AMBRA S.A. Robert Ogór.

Już w pierwszym roku AMBRA S.A. chce sprzedać milion butelek Cydru Lubelskiego Niefiltrowanego. To możliwe dzięki inwestycjom w Zakład Produkcyjny AMBRA w Biłgoraju na Lubelszczyźnie.

- Fundamentem produktu regionalnego jest jego wysoka jakość, polegająca na zachowaniu naturalności oraz charakterystycznych cech surowca, klimatu i receptury. Znamy to choćby z win czy serów - mówi Prezes AMBRA S.A. Robert Ogór. – Dlatego, strategia rozwoju Cydru Lubelskiego opiera się na jeszcze wyższej jakości i naturalności produktu. To droga coraz trudniejszego i bardziej wymagającego procesu produkcji.

Prezes AMBRA S.A. przyznaje, że utrzymanie naturalnych cech surowca, świeżości i trwałości wymaga nowoczesnych procesów technologicznych.  - Podjęliśmy to wyzwanie. W Polsce mamy najwspanialsze jabłka, to zobowiązuje nas – nie tylko jako firmę, ale jako Polaków - do produkcji najlepszego i najszlachetniejszego cydru – deklaruje Robert Ogór.
Jego zdaniem Polska wciąż ma ogromną zaległość w kulturze przetwarzania surowców naturalnych w szlachetne, wartościowe produkty regionalne. Cydr Lubelski Niefiltrowany ma być nowym wzorcem dla całej kategorii i dowodem na to, że strategia pasji i jakości jest źródłem sukcesu.

Przed cydrem ważny sezon. Dziś wartość kategorii to 100 mln zł. W ub. roku Polacy wypili ponad 10 mln litrów cydru. Cydr Lubelski osiągnął ok. 50% udziałów rynkowych i jest najbardziej rozpoznawalną marką cydru w Polsce.

W produkcji Cydru Lubelskiego Niefiltrowanego świeżo tłoczony sok wraz z aromatycznym miąższem jabłek poddany został naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze. Dzięki temu zostały zachowane najcenniejsze składniki owoców, również antyutleniacze. Po zakończeniu fermentacji i leżakowania cydr nie był filtrowany. Do butelek trafił naturalnie mętny i delikatnie musujący. Z uwagi na delikatność i wysoką wrażliwość świeżo wyciśniętego soku jabłkowego, produkcja i leżakowanie cydru na każdym etapie wymaga szczególnych warunków, pozwalających na kontrolę m.in. temperatury i ciśnienia.



 

Podobał się artykuł? Podziel się!


WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    27,80

  • Śr

    18,06

  • Min

    12,98

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 7834

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 549754

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.