ZM Nowak: Jakość i specjalizacja kluczowe dla branży mięsnej

www.portalspozywczy.pl 9 grudnia 2016 14:46

- Konsumenci coraz bardziej świadomie wybierają produkty kierując się nie tylko ich walorami smakowymi i ceną, ale też jakością. Przez jakość rozumiem odpowiedni dobór surowca, zastosowanie właściwych dodatków oraz technologii - tłumaczy Zbigniew Nowak, prezes Zakładów Mięsnych Nowak.

Podkreśla również, że jedną z szans jest także specjalizacja. - W obliczu dużej konkurencji wśród zakładów mięsnych warto zawęzić ofertę do danej kategorii i w niej stać się liderem. Te dwa czynniki jakość i specjalizacja wpływają pozytywnie na marżę poprzez możliwość zastosowania wyższej ceny dla produktów wysokiej jakości oraz optymalizację kosztów przy specjalizacji. Zakłady, które nie pójdą w tym kierunku skazane są na niskie marże - przyznaje Zbigniew Nowak, prezes Zakładów Mięsnych Nowak.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9961

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane