75 proc. kurczaków sprzedawanych w brytyjskich supermarketach skażonych niebezpieczną bakterią

Autor: polishexpress.co.uk 23 listopada 2015 09:23

Wiele brytyjskich supermarketów wystawia swoich klientów na ryzyko zakażenia niebezpieczną bakterią Campylobacter, która znajduje się w sprzedawanych przez nie kurczakach. Z najnowszego raportu Food Standards Agency wynika, że aż 76,1% surowych kurczaków wystawionych na sprzedaż w supermarketach jest skażonych, z czego 14,9% w najwyższym stopniu, a w przypadku 6,4% niebezpieczne bakterie znajdują się na opakowaniu - podaje polishexpress.co.uk

Z raportu FSA wynika, że aż 25,7% kurczaków sprzedawanych w supermarketach Morrisons jest skażonych w wysokim stopniu, a 14,7% posiada niebezpieczne bakterie na opakowaniu. W supermarketach Asda jeden na pięć kurczaków (23,5%) jest skażonych w wysokim stopniu.

FSA zaapelowało o natychmiastową reakcję w trosce o dobro klientów.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    11,50

  • Śr

    7,33

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9413

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane