Carrefour wydał książkę "Z miłości do smaku". Będzie dostępna w sklepach sieci

Autor: dlahandlu.pl 2 lutego 2017 23:23

Carrefour wydał książkę "Z miłości do smaku". Będzie dostępna w sklepach sieci Fot. mat. pras.

Kuchnia, ucztowanie, zdrowie i dobre samopoczucie to tematy przewodnie nowej polsko-francuskiej książki „Z miłości do smaku”, której wydawcą jest Carrefour Polska, a partnerami: Grupa Orbis, Instytut Francuski oraz SGGW. Książka trafi do sprzedaży na przełomie pierwszego i drugiego kwartału br. w hipermarketach Carrefour oraz wybranych supermarketach.

Celem książki jest zainspirowanie Polaków do wspólnego gotowania oraz prowadzenia zdrowego stylu życia.

Na ponad 200 stronach książki, pt. „Z miłości do smaku” czytelnicy odnajdą ponad 50 przepisów na przystawki, sałaty i sałatki, zupy, dania główne i desery oaz inspirację do przygotowania potraw nowoczesnej kuchni polsko-francuskiej, zarekomendowanych przez wybitnych kucharzy i znanych pasjonatów kuchni. Element kulinarny książki został wzbogacony o ciekawostki związane z kuchnią i kultura polską i francuską, w tym sztuką stołu, językiem czy wspólnym ucztowaniem. Lekturę książki uzupełniają porady kulinarne dotyczące stosowania w kuchni różnorodnych technik kulinarnych oraz ich wpływu na zdrowie i właściwości przygotowywanych posiłków, a także rozmowy na temat zdrowego stylu życia z autorytetami świata nauki, sportu i biznesu.

- Rok 2017 jest wyjątkowy dla Carrefour, bo nasza firma świętuje 20-lecie obecności na polskim rynku. Książka „Z miłości do smaku” została wydana specjalnie z tej okazji i daje nam doskonałą szansę, aby pokazać klientom jak wiele łączy Francję i Polskę – powiedział Guillaume de Colonges, prezes i dyrektor generalny Carrefour Polska. – Dzięki tej publikacji możemy również zaprosić klientów do naszych sklepów, aby inspirować ich i dostarczać produkty najwyższej jakości, które są niezbędne w dobrej i zdrowej kuchni oraz wspólnym ucztowaniu – dodał Guillaume de Colonges.

Wśród autorów przepisów kulinarnych znaleźli się francuscy szefowie kuchni: Joël Robuchon oraz Guy Martin, polscy kucharze - Maciej Majewski (La Brasserie Moderne) oraz Paweł Anders (Winestone), a także autorka książki i blogerka Joanna Drzazga ("Pysznie dla rodziny i przyjaciół") oraz Karolina i Maciej Szaciłłowie – promotorzy kuchni wegetariańskiej i wegańskiej (m.in. autorzy bloga medytujemy.pl). Wreszcie, na styku obydwu światów, znalazł się David Gaboriaud.

Publikacja została poprzedzona przedmową Pierre’a Gagnaire – legendarnego francuskiego kucharza, jednego z najważniejszych przedstawicieli nurtu fusion w gastronomii.

Książka „Z miłości do smaku” została napisana w dwóch językach – polskim i francuskim. Zwyczaje francuskie, a także ciekawostki językowe zostały przygotowane przez rodowitych Francuzów - ekspertów Instytutu Francuskiego w Polsce, partnera publikacji.

Wkład ekspercki w zakresie zdrowego odżywania przygotowali natomiast eksperci Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, którzy zredagowali porady żywieniowe oraz ciekawostki dotyczące zdrowego odżywiania.

Książka Carrefour została zainspirowana najnowszymi trendami konsumenckimi, których ważne są dla polskich klientów: zdrowiem, ucztowaniem oraz jakością, które są podstawą dobrej kuchni.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • m 2017-04-02 18:06:51

    Muszę ją mieć i już !

    Mam dużo różnych książek kucharskich, ale żadna

    nie spełniła moich oczekiwań.

    Może wreszcie ta mi dogodzi a jak nie to wyląduje

    na śmietniku.

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10636

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane