Czy biznes spożywczy i handlowy opłaca się prowadzić odpowiedzialne?

Autor: PTWP 6 maja 2013 11:07

Podczas panelu "Zrównoważony rozwój w handlu i w przemyśle spożywczym" eksperci i przedstawiciele firm będą dyskutować na temat efektywności energetycznej w handlu i przemyśle spożywczym.

W trakcie debaty poruszymy także zagadnienia polityki klimatycznej UE i jej wpływu na konkurencyjność handlu i przemysłu w Polsce, ograniczenia śladu środowiskowego firmy (gospodarka odpadami) oraz praktyk CSR w branży handlowej i przemyśle spożywczym.

Postaramy się też odpowiedzieć na pytania: czy zrównoważony rozwój to moda czy realna potrzeba, czy polskie firmy stać na zrównoważony rozwój, a także czy Polacy wybierają produkty firm, które inwestują w zrównoważony rozwój?

Panel „Zrównoważony rozwój w handlu i w przemyśle spożywczym" będzie miał miejsce 14 maja 2013 r. w godzinach 14.00-16.00 w katowickim Hotelu Angelo. Wydarzenie odbędzie się ramach V Europejskiego Kongresu Gospodarczego.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    1,99

  • Śr

    1,33

  • Min

    0,49

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9413

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane