Dyskonty otwierają bistro. Czy trend dotrze do Polski?

www.portalspozywczy.pl 4 grudnia 2013 12:44

Sieć dyskontów Aldi otwiera w Londynie restaurację, w której będą sprzedawane posiłki przyrządzone z produktów dostępnych w sklepach marki. Aldi nawiązał w tym celu współpracę z szefem kuchni, Jean-Christophe Novelli, który będzie gotował cztery dania dziennie, a kosztować one będą 17,9 funtów/szt. Niedawno sieć Lidl otworzyła restaurację w Sztokholmie. Lokal był otwarty czasowo, celem projektu było pokazanie, że dobre jedzenie nie musi być bardzo drogie.

Przedstawiciele Aldi przyznali, że liczą na zainteresowanie przed Bożym Narodzeniem, bowiem Novelli przygotuje z produktów sygnowanych logo sieci wiele świątecznych potraw. Restauracja znajduje się na Portman Square, w pobliżu Oxford Street.
Na razie w Polsce żadna z sieci nie zainwestowała w tego typu projekt.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9701

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 772811

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane