Ekspert: Tesco podnosi poziom oferty piekarniczej i ciastkarskiej

www.portalspozywczy.pl 15 marca 2016 12:45

- Oferta pieczywa w Tesco w przeciągu ostatniego roku zmieniła się znacząco. Sieć stopniowo i w sposób ciągły podnosi poziom oferty piekarniczej, ciastkarskiej, cukierniczej oraz bistro - ocenia dla serwisu portalspozywczy.pl Andrzej Piętka z Akademii Wypieków.

Piętka zauważa, że na półkach sklepów Tesco widać coraz większy udział sprzedaży produktów pochodzących z wypieku na miejscu i mrożonych. - To logiczne rozwiązania, bo ciągle narasta problem z pozyskaniem chętnych do sumiennej pracy piekarzy z doświadczeniem. W Tesco problem fachowości osób w piekarni był w przeszłości widoczny dla konsumenta szczególnie w momencie, gdy chciał o coś zapytać obsługę. Dzisiaj zmiany w asortymencie pieczywa trochę maskują ten problem przed kupującymi. Widać dobry efekt postawienia na nowe produkty i na wygodne rozwiązania logistyczno-sprzedażowe. Pieczywo jest coraz lepsze - dodaje przedstawiciel Akademii Wypieków.

Na plus Andrzej Piętka ocenia także poprawę sytuacji w zakresie oznaczenia produktów oraz oferty na regałach, lepszą i przestronniejszą komunikację w części piekarniczej, a także poprawioną ekspozycję stolików sprzedaży impulsowej.

Więcej na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9753

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane