Food Show 2017: Czas żniw przed żywnością eko dopiero przed nami

www.portalspozywczy.pl 21 marca 2017 10:53

Czas, gdy żywność ekologiczna będzie sprzedawać się łatwiej jest jeszcze przed nami – mówił podczas Food Show 2017 w Katowicach Grzegorz Rykaczewski, analityk agrobiznesu w departamencie sektorów strategicznych Banku Zachodniego WBK.

Nastąpi to wtedy, gdy poprawi się sytuacja finansowa polskich rodzin i zarobki zbliżą się do poziomu zarobków w Unii Europejskiej.

- Różnica między ceną żywności ekologicznej, a standardowej prawdopodobnie nadal będzie się utrzymywała, ale myślę, że dopiero przed nami jest moment, gdy sytuacja finansowa polskich gospodarstw domowych zacznie zbliżać się do unijnej i wtedy łatwiej też zacznie sprzedawać się żywność ekologiczna - mówił Grzegorz Rykaczewski podczas debaty „Produkty naturalne i ekologiczne – między rosnącym trendem a intratnym biznesem”.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    1,89

  • Śr

    0,82

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9667

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane