Food Show 2017: Jak unikać pomyłek przy projektowaniu restauracji?

www.portalspozywczy.pl 17 marca 2017 20:26

Ciężko otwierające się drzwi, brak wycieraczek, wieszaków, za małe lub za duże stoliki – to małe błędy, ale jakże rażące, które już na pierwszy rzut oka i mogą sprawić, że dana restauracja nie przyciągnie klientów. Jak unikać tego typu pomyłek oraz co zrobić, aby klienci w lokalu czuli się komfortowo jak w domu, dyskutowano w trakcie debaty „Design wyróżnikiem dobrej restauracji” podczas Food Show 2017.

Polacy szanują kulturę jedzenia, co przekłada się na coraz częstsze wizyty w restauracjach czy kawiarniach. Wpływa to pozytywnie na zaplecze gastronomiczne, które zdecydowanie polepszyło się i jest chęć ze strony inwestorów na otwieranie nowych lokali, które poprzez swoje menu i wystrój powinny wzbudzać zainteresowanie wśród konsumentów.

- Sprecyzowany profil klienta, odpowiednio zaadresowane do niego menu i wnętrze, które ma swój charakter adekwatny do serwowanej kuchni, sprawią, że wizyta w lokalu będzie wyjątkowym przeżyciem dla klienta – powiedziała Grażyna Piotrowska, główny architekt, Green Caffe Nero.

- Nie jest sztuką zrobić 100 takich samych restauracji, ale tak żeby każda była inna. Dobrym rozwiązaniem jest projektowanie dosyć klasycznych wnętrz w połączeniu z panującymi trendami w postaci małych akcentów, które co jakiś czas będzie można zmieniać. Daje nam to duże pole do popisu przy kolejnych działaniach bardziej ewolucyjnych niż rewolucyjnych. Mamy wówczas gwarancję, że nie będziemy musieli całkowicie zmieniać wystroju co trzy lata – dodała Piotrowska.

Równie ważna co menu i piękne wnętrze jest lokalizacja punktu gastronomicznego.

Całość na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!


WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    8,50

  • Śr

    7,06

  • Min

    5,99

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 8598

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 564392

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.