Food Show 2017: Warsztat poświęcony projektowaniu w branży food

Autor: PTWP 9 marca 2017 11:38

17 marca w godzinach 11-12.15 w sali konferencyjnej nr. 1 MCK odbędzie się otwarty warsztat pt. "Kiedyś było inaczej, teraz trzeba inaczej. Jak w dzisiejszych czasach zaprojektować lepszy produkt i usługę w branży food?".


Coraz popularniejsza metoda rozwiązywania problemów i tworzenia innowacyjnych produktów i usług - design thinking czyli myślenie projektowe - jest z powodzeniem wykorzystywana w biznesie - bez względu na branżę. Narzędzia i techniki design thinking bardzo dobrze sprawdzają się w odkrywaniu potrzeb konsumentów, generowaniu pomysłów i rozwijaniu nowych innowacyjnych produktów lub usług spożywczych. Nie jest to jednak chaotyczna burza mózgów, tylko uporządkowany proces, które daje doskonałe efekty!

By zrozumieć design thinking najlepiej doświadczyć metody w procesie. Dlatego po prezentacji wprowadzającej na uczestników sesji czeka mikro-wyzwanie projektowe, krótkie przejście przez proces kreatywny i - w efekcie końcowym - stworzenie konceptów gotowych do rozwinięcia.
Zapewniamy dużą dawkę inspiracji do zastosowania we własnym biznesie, dwie techniki pracy, nowe, ciekawe doświadczenie, 20% gadania i 80% działania.

Warsztat poświęcony projektowaniu w branży food poprowadzą: Iza Bernau-Ławniczak i Wojtek Ławniczak (Very Human Services / KL Energy) – praktycy metody zajmujący się moderowaniem procesów innowacyjnych w firmach.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10814

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 748653

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane