Food Show: Zapraszamy na cykl debat o polskiej gastronomii

www.portalspozywczy.pl 27 stycznia 2017 11:04

Rynek HoReCa w Polsce, choć ma perspektywy wzrostu, czekają takie przeszkody jak choćby zakaz handlu w niedziele, rosnące koszty pracy czy inflacja cen żywności. Poza tym branża stale zmaga się z wyzwaniem znalezienia idealnego dostawcy surowców. O tym wszystkim będzie rozmawiać podczas Food Show – w marcu w Katowicach.

Sytuacja na polskim rynku gastronomicznym przedstawia się korzystnie. Według danych GUS, w 2015 sprzedaż detaliczna w punktach gastronomicznych wzrosła o 6,8 proc. r/r i wyniosła 29,7 mld zł (wzrost o 1,9 mld zł w porównaniu z 2014 rokiem). Trend wzrostowy utrzymuje się od kilkunastu lat, a średnia stopa wzrostu rynku w okresie 2000-2015 wyniosła 4,8 proc.

Food Show odbędzie się w dniach 16-18 marca 2017 roku w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Pierwszego dnia – podczas sesji tematycznych – będziemy debatować o trendach na rynku żywności i perspektywach rozwoju przetwórstwa i handlu. Drugi dzień dyskusji poświęcony będzie gastronomii. Poruszymy takie tematy, jak: polska gastronomia wobec wyzwań ekonomicznych i prawnych, rynek kawiarni, cukierni i lodziarni, różne oblicza gastronomii w Polsce, zarządzanie w biznesie restauracyjnym, design w lokalach , nowoczesne technologie w HoReCa.

CHCESZ POZNAĆ CAŁY PROGRAM I SZCZEGÓŁY DOTYCZĄCE FOOD SHOW 2017 - WEJDŹ NA WWW.FOODSHOW.PL.

Oprócz paneli dyskusyjnych i konferencji, w ramach Food Show odbędą się także wystawy, konferencje i imprezy towarzyszące, na które zaprasza Grupa PTWP - wydawca m.in. serwisów www.portalspozywczy.pl, www.dlahandlu oraz magazynu "Rynek Spożywczy".

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    11,49

  • Śr

    7,06

  • Min

    3,68

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9920

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane