Fundacja Szkoła Na Widelcu Na Food Show 2017

Autor: pr 8 marca 2017 09:13

Fundacja Szkoła Na Widelcu Na Food Show 2017 fot. materiały prasowe

Młodsi uczestnicy Festiwalu Foodshow razem z Fundacją Szkoła na widelcu będą mieli okazję rozwinąć swoje umiejętności kulinarne podczas dnia otwartego – 18 marca 2017 r., w Katowicach, w Międzynarodowym Centrum Kongresowym.

Zapraszamy do zabawy w małych odkrywców i uczestnictwa w warsztacie edukacyjno-kulinarnym ,,Odkrywamy smaki. Miksujemy je w koktajlach i sałatkach”.
Na warsztatach dzieci dowiedzą się, które produkty są naturalnie słodkie, a które słone, kwaśne czy też gorzkie, a następnie przygotują z nich pyszne, kolorowe koktajle i sałatki.
Termin: 18 marca 2017 r.
Miejsce: Międzynarodowe Centrum Kongresowe, Katowice (ul. Olimpijska)
Godziny warsztatów: 10.30, 12.00, 14.00
Na warsztaty zapraszamy dzieci powyżej 5 roku życia. Obowiązują wcześniejsze zapisy. Uczestnictwo zgłaszać należy przesyłając poniższe dane (uzupełnienie wszystkich danych obowiązkowe):
Imię i Nazwisko Opiekuna oraz Dziecka
Wiek dziecka
Kontakt do Opiekuna
Alergie lub nietolerancje pokarmowe dziecka
Nazwa warsztatów: Szkoła na Widelcu
Godzina warsztatów, którą Państwo wybierają

Zgłoszenie należy wysłać na adres: strefadziecka@foodshow.pl
Decyduje kolejność zgłoszeń.
W godzinach od 10.00-16.00, przy stanowisku Fundacji Szkoła na Widelcu będzie można również skorzystać z porad dietetyka.

Fundacja Szkoła na Widelcu działa od ponad 5 lat na rzecz poprawy jakości żywienia dzieci w szkołach i przedszkolach. Uczy, czym jest dobre jedzenie, skąd się bierze i dlaczego jest takie ważne. Jej założycielem i prezesem jest Grzegorz Łapanowski. Fundacja tworzy i realizuje innowacyjne programy edukacyjno-kulinarne, bazujące na połączeniu zajęć teoretycznych i praktycznych. Podczas warsztatów kulinarnych pokazują, jak gotować nie tylko zdrowo, ale przede wszystkim smacznie.
Organizacja kompleksowo podchodzi do edukacji żywieniowej, docierając nie tylko do dzieci, ale również do rodziców, nauczycieli, personelu szkolnych i przedszkolnych kuchni. Organizuje akcje społeczne Kucharze Dzieciom - charytatywne kolacje i pikniki, których celem jest zbieranie funduszy na sprzęt gastronomiczny do kuchni szkolnych. W programie telewizyjnym Misja Stołówka wspierała szkoły w poprawie jakości żywienia dzieci w placówkach.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10742

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane