Gwiazdy kulinariów i branży spożywczej na Food Show w MCK w Katowicach

Autor: dlahandlu.pl 24 stycznia 2017 09:25

Gwiazdy kulinariów i branży spożywczej na Food Show  w MCK w Katowicach

Dominik Duraj, Adrian Feliks, Marcin Czubak, Daniel Wanke i inni wybitni szefowie kuchni, blogerzy, autorzy książek kucharskich wezmą udział w nowej kulinarnej imprezie, która odbędzie się w dniach 16-18 marca 2017 roku w Katowicach. Food Show gościć będzie także kolejną edycję festiwalu kulinarnego FOOD FEST!Katowice oraz wyłoni laureatów konkursu Food Show Star na Najlepszego Dostawcę produktów spożywczych i Najlepszy Produkt spożywczy dla sektora HoReCa.

– Już za dwa miesiące w Międzynarodowym Centrum Kongresowym wydamy prawdziwą ucztę dla smakoszy. Przed nami trzy dni wystaw, prezentacji produktów żywnościowych, degustacji, pokazów gotowania, warsztatów kulinarnych, spotkań z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi, debat i dyskusji branżowych. To pierwsze takie spotkanie dwóch światów: biznesu spożywczo-gastronomicznego i miłośników gotowania – mówi Edyta Kochlewska, redaktor naczelna magazynu „Rynek Spożywczy“ i serwisu portalspozywczy.pl, należących do Grupy PTWP, organizatora wydarzenia.

Food Show swoją obecnością uświetnią topowi kucharze. Będzie wśród nich nominowany do nagrody Chef of the Year zdobywca trzech czapek prestiżowego francuskiego przewodnika Gault&Millau, szef kuchni Villa Gardena w Parku Śląski – Dominik Duraj. W Międzynarodowym Centrum Kongresowym pojawią się również znani z programu Top Chef Marcin Czubak i Adrian Feliks, od lat realizujący ciekawe kulinarne koncepty w regionie, a także Daniel Wanke – miłośnik kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej, który kulinarne szlify zdobywał m.in. jako zastępca szefa kuchni w chorzowskim Mañana Bistro & Wine Bar.

Podczas Food Show będzie można spotkać także Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza – autorów bloga „Gotowanie z pasją” oraz popularnych książek kulinarnych – „Kipi kasza”
i „Retro warzywa”. Swój udział w wydarzeniu potwierdzili także: Łukasz Błażejewski – dyrektor ds. rozwoju sieci 7 Street Bar & Grill oraz Meat & Fit – Coffee Grill; Andrzej Cichoń – prezes Cechu Producentów Żywności w Katowicach; Jerzy Czapla barman i założyciel Centrum Szkolenia Barmanów; Bartosz Gadzina – szef kuchni i właściciel restauracji Beksien; Krzysztof W. Gawlik – członek WACS-World Association of Chefs Societies, Euro-Toques; Dariusz Gocławski – A+D Retail Store Design; Sebastian Humski – szef kuchni, członek Euro-Toques Polska; Michał Kozak dyrektor generalny Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering; Piotr Niemiec – właściciel Grupy Gastromall; Joanna Ochniak – przewodnicząca Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni (Women in WACS); Paweł Oszczyk – szef kuchni La Rotisserie w Warszawie oraz Mamaison Hotel Le Regina Warsaw; Adam Pajewski – członek zarządu Stowarzyszenia Sady Grójeckie; Ryszard Skotniczny – właściciel Dworu Kombornia; Łukasz Sot – współzałożyciel Cateromarket.pl; Hanna Stolińska-Fiedorowicz – Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dr med. Aleksandra Szczygła; Magdalena Tomaszewska-Bolałek – autorka bloga kuchniokracja.hanami.pl oraz książek o trendach w kuchni azjatyckiej i "Polish Culinary Paths".


WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9701

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 772811

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane