II edycja Food Show - zapraszamy 11-13 marca 2018 r. do Katowic!

www.portalspozywczy.pl 16 listopada 2017 11:52

II edycja Food Show - zapraszamy 11-13 marca 2018 r. do Katowic! Fot. PTWP

Różne oblicza polskiej gastronomii, nowe trendy na rynku żywności i kulinariów, innowacyjne koncepty i coraz bardziej świadomi konsumenci – to najważniejsze tematy, które będą towarzyszyć II edycji Food Show 2018. To niezwykłe wydarzenie biznesowe i kulinarne branży spożywczo-gastronomicznej powraca - już 11-13 marca 2018 w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach.

W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.

WIĘCEJ INFORMACJI NA WWW.FOODSHOW.PL ORAZ NA FACEBOOK'U!

Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star dla najlepszych produktów i dla najlepszych dostawców HoReCa.

Food Show to także dzień otwarty dla publiczności (11 marca 2018 r.), dla której przygotowaliśmy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

Podczas Food Show 2018 będziemy rozmawiać m.in. o:

• Żywność – „polskie złoto” podbija rynki Afryki i Azji 
• Kuchnia 4.0 – „bezmięsne” mięso, jadalne owady, convenience, technologia 
• Convenience w czasach slow food. Jak pogodzić trend wygody z ideą slow life 
• Naturalność, lokalność i prostota – tak buduje się lojalność i zaufanie konsumentów 
• Wellness, fit i eko – nisze czy trwały przyszłościowy trend żywieniowy i zakupowy? 
• Superfoods – od jagód goji do kiszonej kapusty 
• Konsumenci chcą eksperymentować w kuchni – producenci podążają za ich oczekiwaniami 
• Foodporn – pokaż mi co jesz, a powiem ci kim jesteś 
• Przyszłość leży w tradycji – klienci wybierają smaki dzieciństwa, piwa rzemieślnicze 
i żywność od rolnika 
• Lokal bez adresu: targi śniadaniowe, noce markety, foodtrucki 
• Ciekawostka dziś, trend jutro: Ramen, kiszonki, kimchi, vege, antyczne zboża, spirulina, poke bowl 
• Millenials w kuchni: przepisy z bloga, funkcjonalny sprzęt, designerskie gadżety kuchenne 
• Bloger kulinarny i kucharz – nowa kategoria celebrytów: awans sztuki gotowania 
• Cyfryzacja i digitalizacja wymusząją zmiany na rynku FMCG i HoReCa 
• Co się jeszcze „nie przejadło" - nieodkryte gastronomiczne skarby Polski 
• Social media wylęgarnią kulinarnych trendów - jakie produkty święcą triumfy dzięki modzie? 
• Kawa w centrum uwagi – restauracje, sklepy, stacje paliw – doznania zmysłowe rządzą rynkiem 
• Future foods – co będzie nowym chia, bubble tea czy sojowym latte za 10 lat? 
• Gastronomia w drodze – lokale przy węzłach komunikacyjnych czeka rewolucja! 
• Cudowne uzdrowienie przetworzonej żywności i napojów – czysta etykieta lekiem na wszystko? 
• Prezentacje innowacyjnych konceptów gastronomicznych w formie short stories


WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    19,20

  • Śr

    9,72

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9628

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane