IKEA pracuje nad innowacyjnym burgerem

Autor: dlahandlu.pl 19 marca 2018 11:38

IKEA pracuje nad innowacyjnym burgerem Fot. za IKEA

SPACE10, innowacyjne laboratorium meblowego giganta IKEA, zaprezentuje zdrową alternatywę dla klasycznego hamburgera, w którym wołowina zastępowana jest burakami i mięsem z owadów. Laboratorium pracuje również nad "bezparówkowym" hot-dogiem.

IKEA zaprezentowała w zeszłym miesiącu Veggie Dog, wegańską wersję hot-doga, która będzie dostępna latem. Następny w kolejce będzie Bug Burger, zdrowa wariacja na temat klasycznego hamburgera, w którym wołowinę zastąpiono mieszanką 100 gramów buraków ćwikłowych, 50 gramów pasternaku, 50 gramów ziemniaków i 50 gramów larw chrząszcza nocnego. Przekąska podawana będzie w białej bułce z dodatkiem rzodkiewki, buraka ćwikłowego, keczupu jagodowego, szczypiorku i mieszanki sałat.

To nie pierwszy raz, gdy SPACE10 prezentuje produkt będący alternatywą dla wegetarian i wegan. Kilka lat temu laboratorium przygotowało wegetariańskie klopsiki - danie, które znalazło się w asortymencie każdej restauracji Ikea.

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • B 2018-03-20 08:05:42

    A w jaki sposób ma to być mięso dla wegetarian? Przecież to nadal mięso, co z tego, że z owadów?

  • Lenon 2018-03-19 21:37:14

    Proponuję doksztalcic się w zakresie rozwinięcia 2 pojec. Wegetarianin i Weganin, to osoby, które nie jedzą mięsa. W każdej postaci. Zabicie dużego zwierzęcia to faktycznie zbrodnia, ale chrząszcze i inne takie to już faktycznie pierdola. Tak czy inaczej, fajnie że Ikea się stara.

ZOBACZ WSZYSTKIE (2)


WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 5082

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 694644

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane