Indonezyjska restauracja z Warszawy chce stworzyć sieć franczyzową

Autor: Money.pl 10 stycznia 2017 11:01

Warung Jakarta, pierwsza indonezyjska restauracja w Warszawie, chce na zasadach franczyzy wejść na rynek Bułgarii, Słowacji i Włoch, a potem stworzyć globalną markę znaną na całym świecie – informuje serwis money.pl.

Mateusz Rybiński, właściciel restauracji indonezyjskiej Warung Jakarta, planuje rozpowszechnić kuchnię Indonezji na całym świecie. Jak mówi, pomysł na ten biznes narodził, kiedy był pierwszy raz w Indonezji. –Widziałem, że kuchnia z tego regionu jest w Polsce zupełnie nieznana, właściwie nigdzie na świecie nie jest, poza Holandią – mówi serwisowi money.pl.

Rybiński wraz ze wspólnikami prowadzi obecnie zaawansowane rozmowy z potencjalnymi partnerami z Bułgarii, Włoch i Słowacji. W przyszłym miesiącu wysyła kucharza do jednej z bułgarskich restauracji. Będzie tam gotował przez kilka tygodni i jeśli ta kuchnia się przyjmie, właściciel może zdecydować się na licencję i otworzy osobny lokal na franczyzie.

Więcej na Money.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    6,29

  • Śr

    5,97

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10744

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane