Infuture Institute: Raport o przyszłości branży żywnościowej

Autor: dlahandlu.pl 5 września 2017 10:42

Infuture Institute: Raport o przyszłości branży żywnościowej fot. Infuture hatalska foresight institute

Sklepy bez kas, mięso z laboratorium, czy jadalne owady stają się częścią codzienności. Co będzie dalej? Jak będzie wyglądała przyszłość żywności? - na te i podobne pytania, odpowiedzi udziela raport Future of Food, stworzony przez infuture hatalska foresight institute.

 

W raporcie Future od Food znajdziemy:

- ponad 20 scenariuszy przyszłości całego systemu związanego z żywnością,
- analiza takich obszarów jak: hodowla, transport, opakowanie, sprzedaż, jedzenie, utylizacja,
- badania ilościowe: jak dziś jedzą polscy internauci, 
- komentarze ekspertów (m.in. Dan Barber, Julian Hearn, Selin Juul, Debi Zvi),
- komentarze szefów kuchni (m.in. Marcin Piotrowski, Kuba Korczak, Malika)
- design spekulatywny - jedzenie przyszłości,
- ponad 240 stron faktów i inspiracji.

Raport do pobrania bezpłatnie na stronie infuture.institute (POBIERZ).

O wybranych wnioskach z raportu pisaliśmy w informacji:

13 proc. konsumentów uważa że w przyszłości prawdziwe jedzenie będzie dostępne tylko dla najbogatszych

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    8,99

  • Śr

    6,22

  • Min

    2,49

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 8963
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane