Jacob’s Creek Double Barrel - czerwone wina dojrzewające w beczkach po whisk(e)y

Autor: pr 19 października 2017 11:49

Jacob’s Creek Double Barrel - czerwone wina dojrzewające w beczkach po whisk(e)y fot. materiały prasowe

Australijska marka wina Jacob’s Creek prezentuje wysokiej jakości czerwone wino, które najpierw starzone jest w tradycyjnych dębowych beczkach, później w beczkach po whisk(e)y! Szczepy Shiraz oraz Cabernet Sauvignon zyskują nowy unikalny smak i aromat po starzeniu w beczkach po szkockiej whisky i irlandzkiej whiskey.

Producent trunków z Antypodów, prezentując Jacob’s Creek Double Barrel wyznacza nowe trendy w świecie win. Seria Double Barrel, czyli czerwone wina z klasy premium, na początku dojrzewają w tradycyjnych dębowych beczkach, a następnie w beczkach po szkockiej whisky i irlandzkiej whiskey. Unikalna metoda Double Barrel tworzy produkt o złożonym charakterze, pięknie zintegrowanych taninach i aksamitnym smaku. Seria Double Barrel jest odpowiedzią winiarzy, na stały wzrost zainteresowania mocnymi trunkami ze Szkocji, Irlandii czy USA, wśród konsumentów, którzy cenią sobie elegancję, prestiż oraz unikalność. Jacob’s Creek Double Barrel łączy w sobie wykwintność win oraz charakter whisk(e)y. – Degustując Jacob’s Creek Double Barrel czujemy typowe dla klasycznego Shiraza czy Cabernet Sauvignon aromaty, dzięki starzeniu w beczkach po whisk(e)y, wina mają delikatniejsze taniny, przy czym posiadają dłuższy finisz i bogatszy smak. Trunek ten cieszy się niezwykle dużym zainteresowaniem w rodzimej Australii oraz na każdym rynku, na którym jest wprowadzany, dlatego bardzo cieszy mnie fakt, iż mamy możliwość testowania serii Double Barrel w Polsce – komentuje ambasador win Jacob’s Creek Wojciech Cyran. 

W australijskim słońcu dojrzewają winogrona szczepów Shiraz i Cabernet Sauvignon, produkowane jest wino Jacob’s Creek. Zebrane owoce poddawane są procesowi fermentacji, a uzyskane z nich czerwone wino dojrzewa w tradycyjnych beczkach z dębu francuskiego lub amerykańskiej. Jedne z najpopularniejszych szczepów Jacob’s Creek – Shiraz i Cabernet Sauvignon stanowią główny element Double Barrel. Ich wyjątkowe smaki i głębokie aromaty zostają wzbogacone o nutę Szkocji i Irlandii.
Jacob’s Creek Duble Barrel Shiraz, który dojrzewał w beczkach po szkockiej whisky, ma szeroką i głęboka paletę smaków, które dopieszczają podniebienie. W smaku wyczuwalne są słodkie, czerwone owoce oraz ciemna czekolada, natomiast aromat wanilii zwieńcza trunek. Smak Double Barrel Shiraz jest bogaty, aromatyczny i złożony z bardzo delikatnymi taninami.
Jacob’s Creek Cabernet Sauvignon, leżakujący w beczkach po irlandzkiej whiskey, posiada głęboki czerwony kolor, charakterystyczny dla Cabernet Sauvignon. W tym trunku wyczuwalne są intensywne aromaty porzeczki z nutą wanilii i słodkich przypraw, natomiast w smaku dominują śliwki. Jacob’s Creek Cabernet Sauvignon ma łagodną taniczność, którą zwieńcza długi i elegancki finisz.

Jacob’s Creek Double Barrel wkrótce dostępny jest w wybranych sklepach Carrefour, E.Leclerck, Makro, Piotr i Paweł oraz Selgros, w cenie ok. 55 zł.

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    5,49

  • Śr

    2,94

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9753

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane