Lidl: Klienci szukają pieczywa bez polepszaczy

www.portalspozywczy.pl 1 marca 2017 15:00

W ramach konceptu „Chrupiące z pieca” Lidl Polska oferował do tej pory różne rodzaje chleba bez konserwantów. Od 27 lutego br. firma wprowadza też bułki bez polepszaczy.

Koncept „Chrupiące z pieca” został wprowadzony w sieci sklepów Lidl w 2011 r. Po zakończeniu fazy testowej, firma zdecydowała się na wprowadzenie stref odpieku we wszystkich sklepach na terenie kraju.

– Widzimy, że klienci szukają wysokiej jakości chlebów i bułek bez polepszaczy, a dodatkowo chrupiących, kuszących zapachem i co też ważne: w atrakcyjnej cenie – mówi Aleksandra Robaszkiewicz, PR Manager, Lidl Polska.

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • Technolog żywności 2017-03-03 13:40:00

    Czy autor artykułu jest w stanie wyjaśnić, co to jest ulepszacz?

    Jest to dla mnie istotne, bo jestem technologiem żywności i się

    w podręcznikach z takim pojęciem nie spotkałem.

    Dla klientów chyba też jest ważne, czego ma być pozbawione poszukiwane przez nich pieczywo.

    Akurat określone jako bez "ulepszaczy" może być każde pieczywo - jeśli nie wiadomo czym te ulepszacze są.

    Może jakąś definicję prawną by autor zacytował?

    Co to konkretnie jest ten "ulepszacz"?

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 8963
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane