Lidl rozbudowuje półkę z chłodzonymi daniami lunchowymi

www.portalspozywczy.pl 5 stycznia 2017 11:22

W związku z rozwojem przemysłowej produkcji sushi dla sieci detalicznych, pojawia się coraz więcej innowacyjnych form tej japońskiej potrawy.

Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju Kuchni Świata, potwierdza, że w dużych polskich aglomeracjach wśród street foodowej żywności i w kilku restauracjach pojawia się coraz więcej onigiri. Jest to połączenie ryżu, ale niezakwaszonego jak w sushi, z dowolnym dodatkiem rybnym, mięsnym czy warzywnym. Wykonane najczęściej w formie trójkątnej lub okrągłej przypominającej kanapkę.

Taka właśnie przekąska pojawiła się niedawno w ofercie m.in. sieci Lidl, która rozbudowuje półkę z chłodzonymi daniami lunchowymi i przekąskami w wersji convenience.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    5,49

  • Śr

    3,77

  • Min

    2,49

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 8777

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane