Michał Kędzia na EEC 2016: Zdrowa żywność jest twarzą innowacyjności

www.portalspozywczy.pl 20 maja 2016 20:16

Michał Kędzia na EEC 2016: Zdrowa żywność jest twarzą innowacyjności Na zdj. Michał Kędzia z Enterprise Investors, fot. Żelazna Studio

- Nie sądzę, żeby żywność wysoko przetworzona miała bardzo wysoki udział w rynku, jednak jest to sektor którego udziały w rynku dynamicznie rosną – mówił Michał Kędzia z Enterprise Investors, podczas sesji „Polski rynek spożywczy. Struktura, wyzwania, rynek” podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego.

W opinii Michała Kędzi z Enterprise Investors, innowacyjność może być powrotem do korzeni. Zdrowa, naturalna żywność jest twarzą innowacyjności. – Jednak nie należy jednak zapominać o convenient food – mówił.

- Wszyscy mówimy o konsolidacji jednak jest jej mało. Znając realia, nie chce mi się wierzyć, że za chwilę będziemy mówić o kilku koncernach które się połączą i będą rozdawały karty. Konsolidacja na pewno nie będzie lawinowa - dodał.

Zdaniem Michała Kędzi zbyt często mówimy o innowacyjności. - Zostawmy ją przedsiębiorcom. Z mojego punktu widzenia, jeśli chodzi o innowacyjność polscy przedsiębiorcy doskonale sobie radzą – podsumował. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9343

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane