Michałki Bałtyk wracają na rynek

Autor: pr 16 marca 2016 13:16

„Michałki Bałtyk" to połączenie czekolady, orzechów arachidowych i kakaowo-mlecznego nadzienia. Na zewnątrz cukierek oblany jest czekoladą, wytwarzaną w „Bałtyku" według własnego przepisu.

Nadzienie charakteryzuje się dużą zawartością kakao i orzechów arachidowych. Nie ma w nim aromatów, barwników i konserwantów oraz tłuszczów utwardzonych. Powstaje według tej samej, co przed laty, receptury, a nawet w tradycyjnym kamiennym melanżerze.

Historia produkcji „Michałków" w ZPC Bałtyk sięga początku lat 70-tych. Przez około 30 lat były one produkowane w nieistniejących już zakładach nr 2 i 3 w Gdańsku. Dorośli na pewno pamiętają nie
tylko ich smak, ale także ich charakterystyczne opakowanie z niedźwiadkami. Dzisiaj natomiast „Michałki Bałtyk" poznamy po latarni morskiej widocznej w logotypie etykiety cukierka. Nawiązuje ona
do tradycji i silnego związku ZPC „Bałtyk" zarówno z Gdańskiem jak i całym regionem nadmorskim.

Cukierki „Michałki Bałtyk" są już gotowe do dystrybucji. Już wkrótce pojawią się w sklepach.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    1,89

  • Śr

    0,82

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9701

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 772811

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane