Mięsny food truck wypromuje wieprzowinę QAFP

Autor: dlahandlu.pl 24 maja 2017 16:16

Unia Producentów i Przedsiębiorców Przemysłu Mięsnego rozpoczyna kampanię edukacyjno – promocyjną finansowaną z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego pt. „Polska Smakuje Jakością”. Przedmiotem kampanii jest kulinarne mięso i wędliny wieprzowe wytworzone w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.

Od czerwca do września tego 2017 roku realizowana będzie trasa food trucka „Polska Smakuje Jakością”, który pojawi się na popularnych imprezach kulinarnych, kulturalnych i sportowych na terenie całego kraju. Od Bałtyku do Tatr, od Wschodu do Zachodu Polacy będą mieli okazję przekonać się o walorach smakowych produktów jakości QAFP.

To już nie tylko degustacja. Menu food truck’a stworzył Jerzy Sobieniak, kucharz i promotor zdrowej i opartej na sezonowości kuchni polskiej, pedagog sztuki kulinarnej, znany widzom z takich programów, jak choćby „Pytanie Na Śniadanie”. Food truckowa karta dań skomponowana została na bazie łopatki i schabu wieprzowego, klasycznych kiełbas, m.in. myśliwskiej, suchej krakowskiej oraz kaszanki i salcesonu, a wszystkie produkty sygnowane są znakiem QAFP.

Food truck QAFP z Sobieniakiem odwiedzi m.in. Europę na Widelcu we Wrocławiu, Targi Śniadaniowe w Warszawie, Rynek Smaków w Katowicach i Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku w Poznaniu. Będzie gościem łódzkiego EcoWeekendu na Piotrkowskiej 217, a także pokrzepi uczestników TriCity Trail w Gdańsku – Wejherowie i triatlonu Challenge Poznań. Nie zabraknie go również na największym street foodowym wydarzeniu dla food trucków, "Żarciu na Kółkach” na Stadionie Narodowym.

Działania kampanii „Polska Smakuje Jakością” opierać się będą na nowoczesnej komunikacji z konsumentami poprzez fan page i profile w mediach społecznościowych takich jak Facebook, Instagram oraz Pinterest. To tam będzie można śledzić przebieg kampanii oraz przygody Jurka i Świnki QAFP.

W zamierzeniu UPEMI kampania ma pozwolić w bezpośredni sposób przekonać Polaków o doskonałej jakości mięsa i wędlin wytwarzanych w systemie QAFP. Ma przyczynić się również do wzrostu świadomości zasad i korzyści ze stosowania tego systemu przez producentów trzody chlewnej i przetwórców.

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • obserwator 2017-05-25 14:13:28

    QAFP, PQS, QMP, ... nie tedy droga branzo miesna! osiagnac sukces mozecie, ale tylko jednolitym systemem jakosci. Moze za 10-15 lat ktos to dostrzeze... a wystarczy sie rozejzec jak inni to robia

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10985

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 748244

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane