Na podstawie rekomendacji IŻŻ Biedronka zmieniła skład 45 produktów

Autor: www.dlahandlu.pl 13 stycznia 2016 09:44

Zgodnie z rekomendacjami Instytut Żywności i Żywienia, sieć Biedronka poddaje reformulacji produkty marki własnej w celu poprawy ich wartości odżywczej, m.in. poprzez: obniżenie zawartości tłuszczu, eliminację tłuszczy nasyconych i trans, redukcję zawartości soli i cukru, przy jednoczesnym utrzymaniu walorów smakowych produktów. W 2015 roku udoskonalono skład 45 produktów będących w stałej ofercie sieci.

Sieć Biedronka znalazła się wśród partnerów I Narodowego Kongresu Żywieniowego organizowanego przez Instytut Żywności i Żywienia 20 stycznia br. w Warszawie.

W ramach kongresu sieć przygotowała swoje stoisko, na którym będą prezentowane produkty dla osób ze szczególnymi potrzebami żywieniowymi, m.in. produkty z linii Vital fresh, artykuły niskokaloryczne z oferty „kcalculation - licz kalorie!” czy produkty spożywcze rekomendowane przez Instytut Matki i Dziecka.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,99

  • Śr

    2,62

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9324

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane