Nowości od marki Dr. Oetker

Autor: pr 28 października 2015 13:26

Dr. Oetker wprowadza na rynek dwie nowości produktowe: Laskę wanilii Bourbon pochodząca z ojczyzny najlepszej wanilii - Madagaskaru oraz żelatynę w listkach cenioną przez ekspertów za łatwość przygotowania bez grudek i superklarowność.

Od listopada do produktów Dr. Oetkera dołączy Laska wanilii Bourbon pochodząca z ojczyzny najlepszej wanilii − Madagaskaru. Dzięki starannej selekcji strączków i osłonie szklanej fiolki laska zachowuje odpowiednią mięsistość i elastyczność oraz 100 proc. esencji waniliowego smaku.

Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych. Jest składnikiem wielu przepisów, coraz chętniej wykorzystywanym w polskich domach i popularnych mediach.

Żelatyna w listkach Dr. Oetkera to pierwszy tego typu produkt na polskim rynku. Dzięki łatwości rozpuszczania bez grudek w zimnych i ciepłych płynach jest idealna do kremów, serników na zimno i musów, ale także tradycyjnych galaret z ryb, mięs i warzyw.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    1,99

  • Śr

    1,33

  • Min

    0,49

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9044
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane