Nowy smak lodów bez laktozy i bez glutenu od Anity

Autor: pr 14 marca 2017 10:35

Nowy smak lodów bez laktozy i bez glutenu od Anity fot. materiały prasowe Anita

W zeszłym roku firma "Anita" zdecydowała się wprowadzić na polski rynek pierwsze lody bez laktozy. Produkt okazał się takim sukcesem, że w nadchodzącym sezonie zyska nowy smak.

Na rynku właśnie zadebiutował nowy smak "Lody czekoladowe bez laktozy". Podobnie jak lodach waniliowych, tak i tutaj deser został stworzony na bazie płynnego mleka, z którego przy pomocy laktazy, usunięto cukier mleczy, czyli laktozę. 

Ale nie tylko laktoza znika z lodów "Anity". Nowy smak posiada także certyfikat produktu bezglutenowego, nadany za rekomendacją Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i Na Diecie Bezglutenowej. Oznacza to, że "Czekoladowe lody bez laktozy" od "Anity", są również bezpieczne dla osób z celiakią, czyli nietolerancją glutenu.

Firma "Anita" już w zeszłym roku jako pierwszy producent lodów w Polsce uzyskała tego typu licencję, pozwalającą na stosowanie oznaczenia "Produkt bezglutenowy". Jest ona gwarancją, że w lodach nie ma żadnych składników zawierających gluten np. maki pszennej lub pochodnych pszenicy. Dla ułatwienia identyfikacji, produkt oznaczony jest zielonym znaczkiem z przekreślonym kłosem pszenicy.

- Rynek lodów dla osób z nietolerancjami pokarmowymi jest dziś bardzo młody w Polsce. Wyraźnie widzimy na nim ogromne braki i potencjał, jaki będzie miał w najbliższych latach. Po wprowadzeniu pierwszego, waniliowego smaku zauważyliśmy jak duże jest zapotrzebowanie na tego typu desery - mówi Robert Serediuk, dyrektor handlowy firmy „Anita”.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,99

  • Śr

    3,81

  • Min

    2,99

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10809

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane