Onigiri nowym trendem na rynku sushi

www.portalspozywczy.pl 21 grudnia 2016 09:49

Od boomu na sushi bary przez rozwój sushi street food z handrollami po produkcję przemysłową dla supermarketów – tak zdaniem Dariusza Richter, dyrektora ds. rozwoju Kuchni Świata, rozwija się rynek sushi w Polsce. Co nas jeszcze czeka w tym temacie?

Dariusz Richter przewiduje, że w dziedzinie sushi będą pojawiać kolejne formy potrawy, odważne połączenia surowców i nowe sposoby sprzedaży. Pierwsze zwiastuny już mamy – Od mniej więcej dwóch lat w Poznaniu, Warszawie i Krakowie wśród street foodowej żywności i w kilku restauracjach pojawia się coraz więcej onigiri. Jest to połączenie ryżu, ale niezakwaszonego jak w sushi, z dowolnym dodatkiem rybnym, mięsnym czy warzywnym. Wykonane najczęściej w formie trójkątnej lub okrągłej przypominającej kanapkę. Przykładem odważnych połączeń jest użycie w sushi surowców i nazw z kuchni meksykańskiej – realizowane w Warszawie od paru miesięcy z pełną akceptacją młodej klienteli – mówi Dariusz Richter.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10985

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 748244

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane