Organic Coffee skupia się na rozwoju poprzez franczyzę

www.portalspozywczy.pl 21 listopada 2016 12:33

- Chcielibyśmy uruchomić ok. 10 kawiarni do końca przyszłego roku. To sprawi, że nasz rozwój będzie zauważalny, ale jednocześnie bezpieczny i stabilny, co jest wyjątkowo ważne przy tak kapryśnym rynku, jakim jest sektor spożywczy ekologiczny. Na wiosnę planujemy też otwarcie naszego pierwszego coffeetrucka – zapowiada Ewelina Błaszczyk, pomysłodawczyni i współwłaścicielka sieci Organic Coffee.

- Mamy 6 lokali w Warszawie i Krakowie, z czego 2 jednostki są nasze, a 4 franczyzowe. Prowadzimy w tej chwili zaawansowane rozmowy w sprawie otwarcia kolejnych kawiarni. W tym roku i w przyszłym skupiamy się na rozwoju sieci głównie poprzez franczyzę, nie wykluczając jednak również otwarć naszych jednostek - mówi  Ewelina Błaszczyk.

- Zarówno rynek kawiarniany, jak i rynek żywności ekologicznej to sektory rozwijające się obecnie w naszym kraju. Oba stale notują spore przyrosty i obu branżom daleko jeszcze do poziomu krajów europejskich. To wynikło z badań, jakie przeprowadzaliśmy, opracowując koncept sieci kawiarni z żywnością ekologiczną ponad 2 lata temu. Takie dane nastrajają pozytywnie. Owszem, istnieją bariery, takie jak zmieniona jakiś czas temu stawka podatku VAT na kawę i herbatę oraz generalnie zmiany gospodarczo-polityczne zachodzące w naszym kraju, a także ogromna konkurencja na rynku kawiarnianym, ale nie powoduje to nagle drastycznego spadku zainteresowania rynkiem - wyjaśnia Ewelina Błaszczyk.

Całość na portalspozywczy.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    10,29

  • Śr

    5,69

  • Min

    3,73

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9920

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane